Karakteristike Blizanaca

Go down

Karakteristike Blizanaca

Post by Scarlett O'hara on Sun 22 Feb 2009 - 20:09

Element : Vazduh

Kvalitet: Promenljivi

Vladajuća kuća: Treća

Ime: Gemeni je latinski naziv za Blizance

Planeta: Merkur

Boja: Golub siva, bledo zuta, ljubicasta

Metal: Ziva

Drago kamenje: Beril, topaz, prugasto kamenje

Zivotinje: Majmuni, veverice i sve sto leti, posebno leptiri i papagaji

Najnepravednija izreka o Blizancu:
Blizanci su dvolicni.
Interesujuci se za sve i svakoga odjednom, znaci da ponekad moraju okrenuti ledja onome sto ih je trenutak pre fasciniralo. Blizanci se stalno "okrecu" u prostoru .


Simbol Blizanaca su blizanci. Oni su veoma fleksibilni. skloni flertu i inventivni. Inteligentni do ekstrema, najviše vole da razgovaraju ili da prijateljski debatuju o nekoj temi. Zahvaljujući uticaju Blizanca, ove osobe se veoma često podele na dve strane i onda nemaju pojma šta da rade.

LICNOST
Blizanci su treći znak Zodijaka. Ove osobe, veoma vole da razgovaraju. Međutim, razgovarati sa njima, znači aktivno učestvovati u razgovoru, a ne samo slušati. Razgovor i priča je njihov pokretač. Osobe rođene u ovom znaku veoma vole da probaju razne stvari i da sa raznih strana sakupljaju informacije. To najviše rade zato što jedva čekaju da te informacije podele sa onima koje vole. Blizanci mnogo polažu u razvoj svojih prijateljstava. Iako su veoma inteligentni, Blizanci ponekad vole da se prepuste mašti i da se ponašaju pomalo neodgovorno. U svakom slučaju, sa njima nikad nije dosadno.

Pošto su Blizanci mešavina Jina i Janga, njihov simbol podvojenosti im sasvim odgovara. Ovim osobama je veoma lako da sagledaju dve strane svake priče i veoma su praktični u svojim rešenjima.

Blizanci veoma često menjaju raspoloženja, što je takođe povezano sa njihovom dvojnošću. Sa jedne strane su potpuno pouzdani, ali sa druge strane ponekad reaguju potpuno neočekivano.

Pošto Blizancima vlada planeta Merkur, oni nose mnogo energije u sebi. Veoma brzo misle i veoma su brzi u svemu, poput vesnika bogova iz rimske mitologije, koji vlada i njihovim znakom. Blizanci su veoma radoznali i pametni i zato su hit u svakom društvu. Oni moraju imati zabavno okruženje, inače im sve ubrzo postaje dosadno i monotono i moraju da promene sredinu. Blizanci su veoma druželjubivi, te su bilo koja drupštvena okupljanja njihovo omiljeno mesto za izlazak.

Element povezan sa Blizancima je Vazduh. Vazdušni znaci mnogo misle i na svet reaguju intelektom. Osobe rođene u ovom znaku veoma cene pamet i to im je prvi kriterijum u svemu. To ih čini odličnim članom bilo koje poslovne ekipe. U tome im pomaže i njihova obaveštenost i načitanost i obrazovanje na svim poljima. Zbog svega toga, mnogi ih smatraju hladnima i promišljenima, ali oni zapravo tako funkcionišu. Imaju toliko energije, da je sva sreća što su ih dvojica, jer toliko lutanja, rada i učenja, jedna osoba ne može podneti.

Kada je u pitanju sport, Blizancima je, može se reći, u prirodi dvostruki tenis. Oni vole igre u parovima, i zato su vrlo često prihvaćeni u timskim sportovima. Takođe, vrlo ih stimuliše čitanje. U ljubavi, Blizanci vole da se igraju, skloni su flertu i beskrajno su zabavni partneri. Blizanci vladaju nervnim sistemom, te stoga ne bi bilo zgoreg da se posvete vežbama yoge ili vežbama dubokog disanja.

Najveća snaga ovog znaka leži u njihovoj sposobnosti da komuniciraju, kvalitetno i efikasno. Oni najviše vole da sve dele sa drugima, i zato su veoma dobri prijatelji.

ROMANTICNI PROFIL
Blizancima vlada planeta Merkur i pod njenim su velikim uticajem. To podrazumeva da su osobe rođene u ovom znaku stalno u pokretu, nemirne, konstantno u potrazi i uvek spremne da nauče nešto novo. Blizanci su uvek u pokretu, što podržava i njihov element - Vazduh. Ove osobe su imaju veoma razvijen intelekt i neće se libiti da se igraju mentalnih igrica sa svojim partnerima. Oni takođe umeju veoma dobro da komuniciraju sa drugima. Osobe rođene u ovom znaku će veoma često tokom života menjati partnere, sve dok ne pronađu onog pravog, koji ih može zabavljati i održavati njihovo raspoloženje uvek na visokom nivou.

Blizanci i romantika
Veza sa Blizancem zahteva snagu, zato vežbajte na vreme! Osobe rođene u ovom znaku su zabavne i vole da se smeju, zato ćete kod njih biti omiljeni ukoliko ste iznad svega duhoviti. Ovaj znak takođe ceni avanturu i putovanja i teži da se neprestano kreće, zato, ukoliko biste Vi radije da ostanete kod kuće, niste baš povoljna prilika za ovaj promenljivi znak. Ali ukoliko podelite sa Blizancem njegovu radost, njegovi ste za ceo život.

Blizanci u vezi
Veza sa Blizancem znači bogata i raskošna veza, koja je sve samo ne dosadna. Blizanci traže osobu koja ih menatlno stimuliše i kada pronađu takvu osobu, varnice lete na sve strane. Idealan partner za Blizance je definitivno onaj koji ume da ih nežno spusti na zemlju i da ih smiri, ali u isto vreme i da im ostavi malo njihove dragocene slobode. Takođe, ukoliko njihov partner voli da putuje, ima neku titulu i mnogo zanimljivih priča, osvojio ih je zauvek.

Blizanci i ljubav
Igra zvana ljubav je prava avantura za Blizance. Pravo pitanje za Blizance je : 'Da li one ikad mogu pronaći pravu osobu za sebe?'. Ako postoji bilo kakva sumnja da veza neće valjati, Blizanci su spremni da idu dalje. Prema osobama sa kojima bilo šta ne ide po planu Blizanaca se ponašaju veoma hladno, dok sa osobama koje su im po volji mogu da budu veoma nežni i puni razumevanja.

Blizanci i sex
Blizanci ne traže mnogo u seksu. Samo nekoga ko im može pružiti mnogo zabave. Naravno, ukoliko im partner pruža i više od toga, onda je to samo dodatni plus za tu osobu. Takođe u seksu traže partnere koji su maštovite, jer je za Blizance seks, zapravo sport koji često upražnjavaju. Mentalna povezanost sa partnerom je Blizancu veoma važna, mada će se prepustiti i seksu radi seksa, ukoliko ih partner intrigira.

Sta je potrebno blizancima u ljubavi?
Neko ko ih zasmejava čitav dan i ko im pruža najrazličitije vidova zabave. Dodatni plus je ako je ta osoba ujedno i pametna, zabavna i dobar prijatelj. Takođe traže partnera koji je malo jači, ali ne i pametniji od njih. Bitno je samo da može da ih podigne kada emotivno padnu. Blizanci su veoma intelektualne osobe i kod njih su mentalne igrice na veoma visokom mestu. One mogu biti veoma nežne, ali to ne znači da nisu i razdražljive, ako ih neko povredi.

PRIJATELJSKI PROFIL
Ovaj leptir Horoskopa, voli da oko sebe ima mnogo prijatelja. U suštini, oni imaju duplo više prijatelja od svih drugih znakova. Jedna polovina Blizanaca želi da ide na planinarenje, dok će druga polovina radije ostati kod kuće i igrati neku društvenu igru. Prijatelji Blizanaca moraju biti podjednako svestrani poput njih, da bi mogli da prate ovaj rasejani znak ili makar moraju da znaju kada treba da puste Blizanca da slobodno luta.

Blizanci vole da se povežu sa mnogim ljudima i imaju nekoliko grupa sa kojima se druže. Ukoliko im jedna grupa dosadi, uvek imaju još nekoliko kojima mogu da se pridruže. Najbolji nacin da sa Blizancem razvijete čvrsto prijateljstvo, jeste da se sa njim najpre povežete intelektualno.

Najbolji prijatelji im mogu biti Ovan i Lav.

_________________
avatar
Scarlett O'hara
Admin
Admin

Ja ću imati tebe i ti ćeš imati mene odavde pa do vječnosti, zauvijek, bez početka i bez kraja.
Broj poruka : 8922
Godina : 26
Location : tamo gdje je sve po mom....

Back to top Go down

Re: Karakteristike Blizanaca

Post by Scarlett O'hara on Sun 22 Feb 2009 - 20:16

Psihološke karakteristike i ljubavne sklonosti Blizanaca

Prvi susret sa osobom rodjenom u znaku Blizanaca ukazuje - da je rec o vrlo neobicnim, interesantnim, veoma duhovitim i sarmantim osobama. Dakle, epiteti koji idu uz njihovu pojavu, stas ili glas su: Blizanci poseduju zabavljacki karakter, izrazajnu elokvenciju, kao i to da su veoma vesti prilikom upotrebe razlicitih intelektualnih, mentalnih ili govornih strategija. Vazno je razumeti da je dubina njihovog bica ispunjena zeljom za promenom i istrazivanjem i narocito, da je radoznalost - njihov glavni pokretac. Naravno, "radoznalost" treba tumaciti kao njihovu zelju za neprekidnim otkrivanjem novog iskustva ili za saznanjem i upoznavanjem sveta oko sebe. Uostalom, ne treba zaboraviti da njihovim sazvezdjem upravlja Merkur te, da bi ste privukli njihovu paznju i podstakli njihove emocije potreban je odredjeni stimulans u vidu vizuenog podsticaja, a najbolji efekat se postize uvek kada zaintrigirate njihovu intelektualnu paznju. Ziveti sa osobom u znaku Blizanaca znaci, zaboraviti na one klasicne obrasce ponasanja i narocito, ne treba insistirati na nekim strogim, rigidnim ili krutim principima. Ukoliko kod Blizanaca postoji interesovanje za odredjenu osobu suprotnog pola, sigurno je rec o nekim "detaljima" koje samo oni primecuju kod nje; kao i o atraktivnom izgledu te osobe ili o njenom pomalo "neobicom" ponasanju; ali i o nekom novom iskustvu koje Blizanac zeli da "okusi".
Postoji sjajna anegdota u vidu komentara koji na dobar nacin ilustruje njihov psiholoski profil i karakter, zatim njihov stil izrazavanja, cud i ponasanje. Covek pita svog prijatelja (Blizanca) za razlog njegovog nedavnog ljubavnog brodoloma, a Blizanac mu odgovora: "Znas ta veza je postala suvise monotona, jednolicna i opterecujuca. A onda, iznenada sam upoznao jednu novu i vrlo intreresantnu osobu". Njegov prijatelj komentarise da je tako bilo i u nekim prethodnim slucajevima. Na to Blizanac odgovora: "Da, to me izgleda cesto prati u zivotu"?!
Obavezno treba imati na umu: osobu u znaku Blizanaca prvenstveno pokrece onaj vizuelni momenat i kognicija, a da emocije dolaze, tek u nekoj narednoj fazi. Uostalom, Blizanci svoje emocije drze pod strogom kontrolom, jer obicno ne uspevaju pravilno da doziraju odredjenu kolicinu emocija koju poklanjaju svom ljubavnom partneru ili osobi koja im se dopada. Ne treba zaboraviti: da izmedju osobe u znaku Blizanaca i njenog partnera postoji odredjena emotivna distanca, stit ili ograda, koju oni koristite iz samo njima znanih razloga. Uvazavajuci sve ovo potpuno je razumljiv njihov - emotivni profil, tj. njih ljubavni potresi, prekidi ili rastanci narocito ne pogadjaju, jer oni se ne uklapaju u tip "emotivnog pacenika". Naime, od Blizanaca nikako ne treba ocekivati: ljubavnu dramu, srceparajuce scene, tugu, patnju ili suze zalosnice. Dakle, svi oni koji poznaju psiholoski profil Blizanaca racunaju sa tim da su njihovi osnovni aduti inteligencija, verbalne sposobnosti ili spekulacija, kao i fantasticna snalazljivost u razlicitim okolnostima. Ne treba zaboraviti da tipican Blizanac uvek u svojoj glavi ima razlicite afinitete i interesovanja kada je u pitanju ljubavna tema, odnosno u njihovim mislima gravitiraju razlicite osobe, a u njegovim dzepovima se nalaze neki "tajni spiskovi", i u njihovom imeniku postoje neke "tajne sifre". U svakom slucaju oni uvek imaju dobru alternativu, bez obzira da li je rec o ljubavnoj uvertiri ili o ljubavnom rastanku.


Na koji nacin se treba udvarati osobi u znaku Blizanaca

Pozeljno je da to cinite na neobican i veoma originalan nacin, ali istovremeno da sacuvate iskrenost, spontanost i licni sarm. Vasa "velika prednost" je - ako posedujete atraktivan izgled, ali to Vam sigurno nece biti dovoljno da zadrzite njihovu paznju.Uz super stas podrazumeva se da posedujete i "dobar glas", a to znaci da se "strogo" ocenjuje i Vas stil izrazavanja. Svakako od Vas se ocekuje i da posedujete dinamicnost, optimizam, leprsavo raspolozenje, kao i zabavljacki karakter, zatim sposobnost za intelektualnim pariranjem i spontanost u izrazavanju. Uostalom zapamtite dobro da kod Blizanaca vazi zlatno pravilo: "slican se slicnom raduje"!

Sta je ono sto vas partner ili osoba koja vam se udvara mora obavezno da zna o vama

Vi ste veoma dinamicna, sarmantna, snalazljiva, brza i pokretljiva osoba i ne dozvoljavate da Vas neko drzi na "zlatnoj uzici". Bez obzira da li je rec o ljubavnoj prici ili o neformalnom odnosu, potrebna Vam je nezavisnost, i neki vid psiholoske ili emotivne slobode. Ukoliko Vam se pripisuju osobine kao sto su: neodgovornost, povrsnost, prevrtljivost, neverstvo i slicno, to kod Vas ne izaziva neku narocitu psiholosku patnju ili emotivnu moru, vec pre cudjenje, da taj neko jos uvek nije upoznao - Vas karakter i Vasu pravu prirodu. Ipak, gde se zaista krije "prava istina" to je tesko utvrditi, jer kod Vas postoji "dvojnost prirode" - tako da svaki Blizanac prica svoju pricu i pri tome, deluje veoma uverljivo. U tom smislu, vazno pravilo za Vaseg partnera glasi: "nemojte uzalud trositi svoju energiju u nameri da dokazujete istinu, a narocito nemojte ocekivati veliko priznanje i iskreno pokajanje od Blizanaca". Uostalom, zasto bi ste se nadmudrivali sa Blizancima kada su oni vec na samom startu u "velikoj prednosti"?!

_________________
avatar
Scarlett O'hara
Admin
Admin

Ja ću imati tebe i ti ćeš imati mene odavde pa do vječnosti, zauvijek, bez početka i bez kraja.
Broj poruka : 8922
Godina : 26
Location : tamo gdje je sve po mom....

Back to top Go down

Re: Karakteristike Blizanaca

Post by @ndjel@ on Fri 19 Feb 2010 - 18:20

Puno stvari je tacno! Jea, jea
avatar
@ndjel@
Dreamy Girl
Dreamy Girl

Broj poruka : 1487
Godina : 19
Location : Zemlja cuda

http://www.jb-serbia.tk

Back to top Go down

Re: Karakteristike Blizanaca

Post by Zauvek.Luda on Fri 18 Jun 2010 - 10:50

Sve TACNO!!!
avatar
Zauvek.Luda
Candy Girl
Candy Girl

Broj poruka : 21
Godina : 22

Back to top Go down

Re: Karakteristike Blizanaca

Post by Moonlight Girl on Thu 29 Jul 2010 - 0:13

Sve točnoo.
avatar
Moonlight Girl
Candy Girl
Candy Girl

Broj poruka : 41
Godina : 21
Location : Under a lover's sky.(:

http://www.twilightsource.biz/forum.htm

Back to top Go down

Re: Karakteristike Blizanaca

Post by *bond* on Sun 7 Nov 2010 - 11:45

BRATE SVE TACNOOOO!

a ovaj deo nekako .... xD

Vi ste veoma dinamicna, sarmantna, snalazljiva, brza i pokretljiva osoba i ne dozvoljavate da Vas neko drzi na "zlatnoj uzici". Bez obzira da li je rec o ljubavnoj prici ili o neformalnom odnosu, potrebna Vam je nezavisnost, i neki vid psiholoske ili emotivne slobode. Ukoliko Vam se pripisuju osobine kao sto su: neodgovornost, povrsnost, prevrtljivost, neverstvo i slicno, to kod Vas ne izaziva neku narocitu psiholosku patnju ili emotivnu moru, vec pre cudjenje, da taj neko jos uvek nije upoznao - Vas karakter i Vasu pravu prirodu. Ipak, gde se zaista krije "prava istina" to je tesko utvrditi, jer kod Vas postoji "dvojnost prirode" - tako da svaki Blizanac prica svoju pricu i pri tome, deluje veoma uverljivo. U tom smislu, vazno pravilo za Vaseg partnera glasi: "nemojte uzalud trositi svoju energiju u nameri da dokazujete istinu, a narocito nemojte ocekivati veliko priznanje i iskreno pokajanje od Blizanaca". Uostalom, zasto bi ste se nadmudrivali sa Blizancima kada su oni vec na samom startu u "velikoj prednosti"?!
avatar
*bond*
Sweet Girl
Sweet Girl

Broj poruka : 340
Godina : 21
Location : plaze Novog Zelanda :)

Back to top Go down

Re: Karakteristike Blizanaca

Post by providna_duga on Thu 19 May 2011 - 10:36

Međutim, razgovarati sa njima, znači aktivno učestvovati u razgovoru, a ne samo slušati.

Blizanci mnogo polažu u razvoj svojih prijateljstava.

U suštini, oni imaju duplo više prijatelja od svih drugih znakova.Ukoliko im jedna grupa dosadi, uvek imaju još nekoliko kojima mogu da se pridruže.

Ovo je apsolutno tačno. :))avatar
providna_duga
Cool Girl
Cool Girl

Yey!
Broj poruka : 619
Godina : 18
Location : Propadam kroz oblake...

Back to top Go down

Re: Karakteristike Blizanaca

Post by Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum