Kineska astrologija

Go down

Kineska astrologija

Post by Aurora on Fri 13 Jul 2012 - 12:28

Legenda o Budi i 12 životinjskih simbola datira negde od oko 5 vekova pre nase ere. Jedne Kineske Nove godine, Buda je pozvao sebi sve životinje, obećavši im nagradu. Pozivu se odazvalo 12 životinja tj. 12 predstavnika svoje vrste. Prvi je došao pacov, zatim bivo, tigar, mačka, zmaj, zmija, konj, koza, majmun, petao, pas i divlji vepar.Kao nagradu, Buda je poklonio svakoj životinji po jednu godinu koja će joj biti posvećena. Tako je uspostavljen ciklus od 12 godina.U zapadnoj astrologiji ličnost sa svim njenim osobinama boji položaj planeta, zenita, ascedenta i kuća. Na taj način se dobija lični horoskop. U kineskoj astrologiji sa polaznim znakom i vremenom rodjenja dobijamo i “Saputnika” odnosno podznak i dominantne elemente kojih ima pet: voda, zemlja, vatra, drvo i metal.


Zapadna i kineska astrologija su razlicite, ali nikada nisu protivrečne.Glavne karakteristike 12 životinjskih simbola


Pacov:
Pacov je ambiciozan, inteligentan, energičan, ima sposobnost da proceni situaciju i iskoristi je za svoje ciljeve. Fer-plej je igrač, zna da bude zahtevan kada su karijera i prijateljstva u pitanju. Uvredljiv je ako ne dobija dovoljno poštovanja. U kasnijim godinama postaje tolerantniji i realniji.


Bivo:
Stalozen i strpljiv, tvrdoglav i istrajan. Zna da bude naprasit kada nešto nije po njegovoj volji, u takvim situacijama ga treba ostaviti da bude sam, da bi se smirio. Realan je i odmeren, pošten, istrajan i u veoma teškim situacijama. Omiljen je u svojoj okolini zbog svog poštenja i spremnosti da pomogne drugima u nevolji.


Tigar:
Za kineze je tigar kralj životinja, hrabar, velikodušan, lojalan, mana mu je impulsivnost, neumerenost, nepopustljivost i što je veoma ličan. Kavaljer je i voli da rizikuje, avanturista. Ne voli licemerje, ogovaranje i kada ga kritikuju. Pravi je vodja i srećan je kada je šef ili direktor i kada je na visokom položaju. Tada je plemenit i velikodušan.


Zec:

Nemiran, ne voli da rizikuje niti voli nepredljive situacije. Veoma je inteligentan i maštovit, voli harmoniju oko sebe i zeli da je uspostavi. Kako ne voli rizike propušta mnoge mogućnosti u životu. Izbegava sve vrste sukoba. Kada u nešto veruje, biva ozbiljan i veoma istrajan. Voli prijatan ambijent, obraća pažnju na sve - nameštaj dekor, dizajn, boju, komunikaciju i hranu.


Zmaj:
Poseduje ogromnu energiju i samopouzdanje, harizmatičan je i retko kada ce proći nezapaženo. Voli i zna da ostavi utisak i da bude u centru pažnje. Uvek su uz prijatelje kada im je potrebna pomoć. Nemirni su, ne drži ih jedno mesto, gde god se nadju unose dobro raspoloženje. Mogu da budu tvrdoglavi i da mnogo pričaju. Uvek misle da su oni u pravu i da znaju više i bolje od drugih.


Zmija:

Veoma cenjen znak u kineskoj astrologiji, važe se za veoma mudre osobe, čiji saveti se uvažavaju. Nisu mnogo društveni, teško sklapaju prijateljstva, ali onima koje vole uvek poklanjaju pažnju i pomoć. Imaju proverene prijatelje i osvetoljubive neprijatelje. Perfekcionisti su, tvrdoglavi, ne podnose ogovaranja. Veliki su šarmeri, ali posesivni i ljubomorni, od partnera zahtevaju pažnju i vernost. Ako ih partner prevari, dugo se i teško oporavljaju.


Konj:
Impulsivni, nezavisni, samouvereni, prijateljima uvek na usluzi. Cestiti su, ali ne mogu da čuvaju tajnu. To nije iz pakosti ili osvete, već zato što nova otkrica ne mogu da čuvaju za sebe. Slabi su na laskanja. Rade sve bez odlaganja, svaku ideju odmah sprovode u delo i time mogu da remete planove drugih. Plasi ih neuspeh i zato se okrecu novim projektima,a da prethodni nisu zavrsili.


Koza:

Kreativne i maštovite, sklone umetnosti, šarmantne, privlačne i smirene. Bezbrižne su i lenje, nemaju inicijativu i ne vole da se angazuju. Mada ne vole da rade, kada rade, rade marljivo i precizno. Laki su za život, ne mesaju se u tudje zivote i lako se prilagodjavaju. Kao roditelji nemaju nikakav autoritet, ležerni su i angažovani u razvijanju kreativnosti kod dece. Nisu osvetoljubivi kada ih povrede ili im drugi zadaju niske udarce. Verne su dok se partner posvecuje samo njima. Retko se razvode bez nekog velikog razloga.


Majmun:
Šarmantni, oštroumni, originalni, povremeno znaju da budu beskrupulozni. Kada hoće, mogu da opčine sve oko sebe, mogu da se prilagode svakoj situaciji. Zbog tih osobina ih skoro svi vole i slažu se skoro sa svima, osim sa svojim partnerima. Prepredeni su i čekaju svoj trenutak i priliku. Sposobni su da čuvaju tajne i zato im se mnogi poveravaju i traže od njih savete.U ljubavi su nepouzdani, zato što bi sve da probaju.


Petao:

Iskreni su, pošteni, ali veoma lakomisleni i zaokupljeni sopstvenim izgledom. Ovo su osobe koje ne mogu bez zavodjenja i divljenja. Na poslovnom planu su vredni i ambiciozni i daju sve od sebe. Veliki su rasipnici i ne mogu, a da ne zadovolje sve svoje želje i prohteve. U drustvu su uvek prijatni, drže do svog izgleda, vode računa o svakoj sitnici. Ne vole da im se neko meša u lične stvari, vole da su nezavisni i da nikome nista ne duguju.


Pas:

Pravedni su i ne znaju da procene druge, zato su nepoverljivi i ne žure da sklope prijateljstvo. Osećanja ne iskazuju lako i plaše se onih koji ih lako pokazuju. Odani su svojim partnerima i prijateljima, kao roditelji su veoma brižni, ali ne praštaju lako. Veoma su odgovorni na poslu kao i prema svojoj porodici. Često znaju da budu pesimisti, ne vole kada je nešto van njihove kontrole, tada postaju jako uznemireni i teško praštaju uvrede.


Svinja:
Ovo su osobe sa lepim manirima i istančanog ukusa. Veoma su ambiciozni na svim životnim poljima, ali te ambicije teže ostvaruju. Nekako se snalaze i svoj život dovode u red prema sopstvenim željama. Rado se brinu oko drugih, posebno o svojoj porodici. Mogu biti neiskrene, razmažene, osetljive, lakomislene i naivne.Veoma su lojalni, znaju da vole i vazna im je fizicka ljubav.

_________________
avatar
Aurora
Admin
Admin

Broj poruka : 20870
Godina : 23
Location : Tamo-'vamo

http://pinkiegirlsmp3.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: Kineska astrologija

Post by Dvojki.<3 on Fri 13 Jul 2012 - 13:09

Meni se čini da smo mi "95 svinje, je l' da? :D

_________________

"Svake noći isti san si snila: da ti si meni mila i da mi daješ sve.."
avatar
Dvojki.<3
Admin
Admin

Broj poruka : 17043
Godina : 22
Location : Nowhere.

http://svanaopachke.tumblr.com/

Back to top Go down

Re: Kineska astrologija

Post by Aurora on Fri 13 Jul 2012 - 13:10

Aha

_________________
avatar
Aurora
Admin
Admin

Broj poruka : 20870
Godina : 23
Location : Tamo-'vamo

http://pinkiegirlsmp3.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: Kineska astrologija

Post by Fallen Like The Sky. on Fri 13 Jul 2012 - 13:12

Ja sam u tom horoskopu majmun i on mi je još besmisleniji od ovog "našeg" jer kada banalizujem stvar ispade da svi mi koji smo rođeni iste godine imamo iste osobine.

_________________


avatar
Fallen Like The Sky.
Designer
Designer

Broj poruka : 11941
Godina : 26
Location : Home... but home is nowhere.

http://weheartit.com/nicky6pack

Back to top Go down

Re: Kineska astrologija

Post by Kikica♥ on Thu 10 Jan 2013 - 15:59

Da, stvarno je glupo.
avatar
Kikica♥
Sweet Girl
Sweet Girl

Broj poruka : 337
Godina : 19
Location : Tri metra iznad neba <3

Back to top Go down

Re: Kineska astrologija

Post by DarkAngel on Thu 10 Jan 2013 - 17:19

Fallen Like The Sky. wrote:Ja sam u tom horoskopu majmun i on mi je još besmisleniji od ovog "našeg" jer kada banalizujem stvar ispade da svi mi koji smo rođeni iste godine imamo iste osobine.

Upravo.
Meni dodje pacov, nije kao da je tacno...
avatar
DarkAngel
Chocolate Babe
Chocolate Babe

Broj poruka : 4982
Godina : 21
Location : In the middle of nowhere.

Back to top Go down

Re: Kineska astrologija

Post by Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum