Russell Crowe

Go down

Russell Crowe

Post by Fallen Like The Sky. on Fri 18 Jan 2013 - 12:27Rasel Ajra Krou (engl. Russell Ira Crowe) je novozelandski i australijski glumac, koji je rođen 7. aprila 1964. godine u Velingtonu (Novi Zeland).
Krou je rođen u Velingtonu (Novi Zeland), od oca Džona Aleksandera Kroua i majke Džaslin Ivon Vumis. Krouva pra-pra-pra baka je bila maorkinja, a pored maorskog još ima Norveško, Irsko, Velško i Škotsko poreklo.
Kada mu je bilo četiri godine sa porodicom se seli u Australiju, a dve godine kasnije dobija manju ulogu u jednoj od epizoda australijske tv serije Spyforce.
U Sidneju je pohađao Sydney Boys High School, ali sa 14 godina se vraća na Novi Zeland i tamo pohađa Osnovnu školu u Oklandu. Kad je imao 21. godinu vraća se u Australiju i tamo pohađa National Institute of Dramatic Art.
Nakon igranja u tv serijama Neighbours i Living with the Law, dobija svoje prve filmske uloge u filmovima The Crossing i Prisoners of the Sun, 1990. godine.. Nakon uspeha u Australiji, počinje da igra u američkim filmovima kao što su: Brzi i mrtvi, Virtuoznost, Poverljivo iz L. A., The Insider, Gladijator, Blistavi um. Za film Gladijator je nagrađen Oskarom, dok je nominovan za filmove The Insider i Blistavi um, kao najbolji glavni glumac.

_________________


avatar
Fallen Like The Sky.
Designer
Designer

Broj poruka : 11941
Godina : 26
Location : Home... but home is nowhere.

http://weheartit.com/nicky6pack

Back to top Go down

Re: Russell Crowe

Post by Daenerys Targaryen on Fri 18 Jan 2013 - 15:12

Nikada nisam nešto posebno razmišljala o njemu, ali svidio mi se u The Insider i Gladijatoru.
avatar
Daenerys Targaryen
Wonderstruck
Wonderstruck

Selene.
Broj poruka : 5878
Godina : 23

http://andjella.t@gmail.com

Back to top Go down

Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum